Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от риба
• 1,5 к.ч. олио
• 4-5 стръка праз
• 300 г домати
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 4-5 мариновани червени пиперки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 50 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 люти чушлета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на хапки, посоляваме и задушаваме в част от олиото.
Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в останалото олио. Щом омекне, прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязаните пиперки, виното, ситно нарязания магданоз и няколко зрънца черен пипер. Посоляваме.
Разбъркваме и разпределяме сместа в гювечета. Отгоре разпределяме парчетата риба. Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем гювечетата в умерена фурна, докато останат на мазнина.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...