Кулинарни рецепти » Рибен кебап в гювечета

 Рибен кебап в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от риба
• 1,5 к.ч. олио
• 4-5 стръка праз
• 300 г домати
• 2 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 4-5 мариновани червени пиперки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 50 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на хапки, посоляваме и задушаваме в част от олиото.

Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в останалото олио. Щом омекне, прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязаните пиперки, виното, ситно нарязания магданоз и няколко зрънца черен пипер. Посоляваме.

Разбъркваме и разпределяме сместа в гювечета. Отгоре разпределяме парчетата риба. Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем гювечетата в умерена фурна, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало