Продукти: (за 8 порции)
• 8 филета от скумрия
• 2 портокала
• 5-6 черни маслини
• 5-6 зелени маслини
• 1/2 к.ч. смлени бадемови ядки
• 1 с.л. овесени ядки
• 1 стрък праз
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме филетата с черен пипер и сол.
Настъргваме кората от портокалите. Разделяме портокалите на резенчета, внимателно обелваме вътрешната ципа /внимаваме да не изтече сока/ и с остър нож ги нарязваме на по 2-3 парченца. Нарязваме маслините четвъртинки. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина.
В съвсем малко мазнина запържваме 2-3 мин смлените бадемови ядки. Смесваме запържения праз, нарязаните портокали, настърганата портокалова кора, запържените бадеми, нарязаните маслини и овесените ядки. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и разстиламе сместа върху рибните филета.
Навиваме филетата на руло, като захващаме краищата с клечки за зъби. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем 25-30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...