Продукти: (за 2 порции)
• 500 г пресен черноморски сафрид
• 3 с.л. олио
• 2-3 дафинови листа
• 10-15 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я нареждаме на 1 ред в тавичка. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1 к.ч. топла вода. Печем 15-20 мин, докато остане само на мазнина.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...