Кулинарни рецепти » Печен шаран

 Печен шаран

Продукти: (за 5 порции)

• 1 шаран /около 1,5 кг/
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 стръка целина
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме шарана отвътре и отвън със сол и лимонов сок. След 15 мин правим нарези на няколко места върху рибата и пъхаме в тях лимонени кръгчета.

Нарязваме на ситно чесъна и листата от целина и прибавяме ситно нарязания магданоз, олиото, червения пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме добре и с половината от сместа пълним шарана, а с другата половина го покриваме.

Слагаме рибата в намаслена тава, по дъното на която сме наредили дръжките от целина, за да не се залепи шарана за дъното. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало