Продукти:
• 1 кг шаран
• 1-2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на глинен гювеч, прибавяме обелените скилидки чесън, посоляваме и сипваме малко мазнина.
Задушаваме няколко минути на умерен огън и прибавяме осолените парчета риба, дафиновия лист и зърна от черен пипер и бахар.
Поръсваме със счукания сухар, наливаме останалото олио, захлупваме и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча студен, подправен с лимонов сок.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...