Продукти:
• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2 с.л. кафе
• 4 с.л. какао
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 белтък
• 1 с.л. кафе
• 1 ванилия
За украсата:
• 100 г шоколад
• 1 к.ч. прясно мляко
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъка за крема заедно с млякото и захарта. Варим 10 мин, отстраняваме от огъня и бъркаме непрекъснато, докато сместа изстине. След това прибавяме капка по капка разтопеното масло. Накрая слагаме кафето и ароматизираме крема с ванилията.
Разбиваме жълтъците за блата със 100 г захар. Сгъстяваме на слаб огън сместа, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме. Постепенно прибавяме кафето, какаото, смляните орехови ядки и брашното. Накрая сипваме и белтъците, които сме разбили с останалата захар. Разбъркваме леко, изсипваме в намаслена и набрашнена форма и печем в умерено силна фурна.
Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части, след което ги слепваме с крема. Намазваме с крем тортата отгоре и отстрани.
Разтопяваме шоколада за украсата в млякото. Прибавяме маслото и разбиваме. С прав шприц изтегляме линии по повърхността на тортата, така че да получим решетка. Отново с помощта на шприц украсяваме всяко квадратче с фигури по желание.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...