Продукти:
• 3 яйца
• 125 г брашно
• 120 г захар
• 50 г какао
• 50 г краве масло
• 1 щипка сол
За гарнитурата:
• 150 г шоколад
• половин кофичка сметана
• 1/2 к.ч. ром
• настъргана кора от 1 портокал
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 50 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със солта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме брашното, захарта, какаото и разтопеното масло. Изсипваме сместа в набрашнена и намаслена тавичка с формата на сърце. Печем в предварително затоплена слаба фурна.
Начупваме шоколада на малки парченца и го разтопяваме на водна баня в млякото. Прибавяме сметаната, разбъркваме и сипваме рома, настърганата портокалова кора и захарта. Бием крема, докато се сгъсти и изстине. После го оставяме за 15-20 мин в хладилник.
Изваждаме блата от формата и с помощта на конец го разрязваме хоризонтално на два пласта. Слепваме пластовете с част от крема, а отгоре и отстрани намазваме с останалия крем. Украсяваме готовата торта с шоколадови пръчици.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...