Кулинарни рецепти » Торта от кестени и шоколад

 Торта от кестени и шоколад

Продукти:

• 300 г пюре от кестени
• 10 яйца
• 100 г захар
• 200 г шоколад
• 50 мл ром
• 2-3 с.л. прясно сварено силно кафе
• 250 г сладка сметана за украса

За плънката:

• 100 мл прясно мляко
• 100 г кестени
• 100 г шоколад
• 100 г пудра захар
• 100 г краве масло

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците и ги разбиваме на пяна заедно със захарта. После внимателно прибавяме разбитите жълтъци, разтопения и охладен шоколад, рома, кафето и накрая – прясно приготвеното пюре от кестени.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и изпичаме блата във фурна, загрята до 225°С. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две.

Сваряваме кестените за крема в прясното мляко и след това ги пасираме. Прибавяме настъргания шоколад, разбъркваме и охлаждаме.

Разпределяме част от крема върху единия блат, покриваме с другия и намазваме цялата торта с останалия крем. Украсяваме с разбитата сметана.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало