Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг мерлуза без глави
• 1 ч.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 моркова
• 10-15 гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, нарязваме я на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 20-30 мин. След това я овалваме в брашното, изпържваме я в сгорещена мазнина и я изваждаме в отделен съд.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, последователно прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и предварително препеченото до златисто брашно. Заливаме с 1-2 ч.ч. горещ рибен бульон или вода. Прибавяме рибата и нарязаните на ивички гъби, посоляваме и задушаваме още 15-20 мин.
Отделно задушаваме ситно нарязаните картофи и моркови.
Поръсваме готовото рагу със ситно нарязан магданоз и го гарнираме със задушените картофи и моркови, оформени на топчета.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...