Кулинарни рецепти » Суфле със сини сливи

 Суфле със сини сливи

Продукти:

• 100 г краве масло
• 220 г брашно
• 250 г захар
• 100 г бадемови ядки
• 700 г сини сливи
• 1 каф.л. канела
• 2 с.л. галета
• 8 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с 3 с.л. захар. Внимателно съединяваме с охладения млечен крем.

Изсипваме половината от сместа в намаслена тавичка и поръсваме отгоре с натрошените бадеми и настърганата лимонова кора. Покриваме с галетата и нареждаме 1 ред почистени от костилките сливи. Заливаме с останалия крем и печем на водна баня 45 мин в умерено загрята фурна.

Отделно заливаме останалите сливи (без костилките) с горещ сироп, приготвен от 2 ч.ч. вода, останалата захар и канелата. Поднасяме ги към готовото суфле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало