Кулинарни рецепти » Пилаф с плодове

 Пилаф с плодове

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 300 г тиква
• 6 ябълки /около 600 г/
• 1 дюля
• четвърт пакетче краве масло
• 1 с.л. стафиди
• 1 к.ч. захар
• плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, ябълките и дюлята, почистваме ги от семената и ги нарязваме на малки кубчета. Накисваме стафидите за 10 мин в гореща вода, след което ги прецеждаме през гевгир.

Почистваме ориза и го запържваме в разтопеното масло, докато зърната му станат полупрозрачни. Изсипваме половината от ориза в тенджера под налягане. Отгоре разстиламе тиквата, дюлята, ябълките и стафидите, покриваме с останалия ориз, заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода, в която сме разтворили захарта и щипка сол.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин.

Преди поднасяме поливаме готовия пилаф с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало