Кулинарни рецепти » Ориенталска баклава

 Ориенталска баклава

Продукти:

• 2 пакетчета фини кори
• 3 к.ч. счукани орехови ядки
• половин пакетче краве масло
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 карамфилчета
• 3 ванилии
• канела

Начин на приготвяне:

Смесваме ореховите ядки с 4 с.л. захар. Разгъваме корите и ги поръсваме с разтопено масло, нареждаме ги по 6 една върху друга, като между тях рязстиламе от ореховата плънка. Навиваме след това корите на 2 стегнати рула и ги нарязваме през 2 см на кръгчета.

Нареждаме кръгчетата едно до друго в намаслена тавичка, поръсваме ги с масло и печем в слаба фурна.

Оставяме опечените баклавички да изстинат, след което ги заливаме с горещ сироп, приготвен от останалата захар, 1 ч.ч. вода, карамфила, канелата и ванилията.

Сервираме баклавата на следващия ден, като през това време я държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало