Продукти:
• 6 яйца
• 120 г захар
• 100 г брашно
• 2 с.л. какао
За крема:
• 150 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 150 г смлени орехи
• 100 мл прясно мляко
За сиропа:
• 100 г захар
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното и какаото. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия. Печем блата в умерено загрята фурна. Изчакваме готовият блат да изстине и го нарязваме на 3 ленти.
Размекваме маслото за крема и го разбиваме със захарта до побеляване. Сваряваме смлените орехи в прясното мляко, изчакваме да изстинат и ги смесваме с маслото.
Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Сиропираме охладените ленти от блата с горещия сироп и ги намазваме с крема. Слепваме ги една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани с крем.
Нарязваме лентите на пастички.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...