Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 200 г краве сирене
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 100 г нишесте
• 3 яйца
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия
За сиропа:
• 1,5 л вода
• 1,5 кг захар
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Накисваме сиренето за 3-4 часа в топла вода и след това го пасираме. Смесваме с пудрата захар и маслото, размекнато до стайна температура. Прибавяме яйцата и содата и разбъркваме добре. След това постепенно сипваме брашното, размесено с нишестето и ванилията, като интензивно месим, за да получим гладко тесто.
От тестото правим малки пръчици, които подреждаме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовеят. Изваждаме готовите пръчици, с помощта на четка ги напръскваме с гореща вода, покриваме ги с капак или фолио и изчакваме около 5 мин да попият водата. После ги потапяме в изстиналия захарен сироп и ги оставяме да престоя в него 1-2 часа, за да се напоят добре.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...