Продукти: (за 2 порции)
• 500 г изчистена пъстърва
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. оцет
• 3-4 зърна бахар
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 резенче целина
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. брашно
• сол и смлян черен пипер
• ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Варим рибата около 15 мин заедно с подправките и изчистените и нарязани на парченца зеленчуци. Наливаме оцета, изгасваме котлона и я оставяме да постои половин час.
Възвираме и варим още 5-6 мин. Отцеждаме я и я нареждаме в подходяща плитка чиния.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с бялото вино на хомогенна каша. Оставяме я да поври 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол и я застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.
Заливаме рибата с тази каша, наръсваме обилно с магданоз и консумираме веднага.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...