Продукти: (за 4 порции)
• 4 почистени от костите и обелени от кожата пилешки гърди
• 45 г краве масло
• 1 с.л. зехтин
• 50 мл бренди
• 2 скилидки чесън
• 2-3 люти чушки
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 40 мл концентриран портокалов сок
• 35 г препечени ядки
• 4 резенчета портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме.
Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните на ситно люти чушки и чесъна, както и лютия кетчуп. Намаляваме котлона и наливаме портокаловия сок. Оставяме ястието да къкри 25 мин.
Разпределяме пилешките гърди по порциите ,гарнираме със задушен ориз, заливаме със соса, наръсваме с ядките и украсяваме с портокаловите резени.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...