Кулинарни рецепти » Зеленчуков киш

 Зеленчуков киш

Продукти:

• 175 г брашно
• 6 с.л кисело мляко
• 4 с.л зехтин
• 1 ч.л. чесън на прах
• 100 г шунка
• 10 печурки
• 100 г броколи
• 2 яйца
• 50 мл сметана
• 25 мл прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме брашното, киселото мляко, зехтина и чесъна на прах. От посочените продукти омесваме гладко тесто. Разточваме го и с него покриваме кръгла форма с диаметър 23 см, като отстраняваме стърчащите краища от ръба.

Броколите накъсваме на розички и ги пускаме във вряща подсолена вода за 2 минути. Шунката нарязваме на кубчета, а гъбите - на полумесеци и заедно с броколите ги изсипваме върху разточеното тесто.

Яйцата, сметаната, млякото и солта разбиваме добре и с получената смес поливаме киша. Печем 20-30 минути при температура 190°С.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало