Продукти:
• 300 г готово тесто
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. доматен сок
• 200 г пушена шунка
• 150 г настърган кашкавал
• 4-5 гъби, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в обилно намаслена тава на пласт с дебелина 2 см и го оставяме да престои 15-20 мин. Разтягаме го по формата на тавата, така че дебелината му да стане около 1 см. Краищата на тестото изтегляме като первазче по стените на тавата.
Намазваме с разтопеното масло и доматения сок, поръсваме със сол, черен пипер и стрита мащерка и отгоре подреждаме нарязаните на ивички гъби и нарязаната на парченца шунка. Наръсваме с настъргания кашкавал и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...