Кулинарни рецепти » Калцонели с раци и кашкавал

 Калцонели с раци и кашкавал

Продукти: (за 10-12 броя)

• 1 кг готово тесто за пица
• 115 г раци от консерва
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Разточваме върху набрашнена повърхност тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С чашка с диаметър 8 см изрязваме кръгчета.

В купа пасираме леко месото на раците, прибавяме сметаната, счукания чесън, настъргания кашкавал, подправяме със сол, черен пипер и магданоз и внимателно объркваме плънката. Слагаме по малко от плънката върху едната половина на всяко кръгче, прихлупваме, намокряме леко краищата и ги залепваме като притискаме с вилица.

Нареждаме калцонелите в намазнена тава и печем 10-15 мин на 200°С, докато поруменеят равномерно. Украсяваме със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало