Продукти: (за 6 порции)
• 500 г сварен боб
• 12 камби от туршия
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио или зехтин
• 1 с.л. доматен сос
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в 2 с.л. олио. Поръсваме с червения пипер и объркваме с доматения сос.
Чушките също поопържваме в мазнина, оставяме да изстинат и тогава им отрязваме дръжките. Разбъркваме част от боба със задушения лук, посоляваме и пълним чушките с тази смес.
В тавичка разстиламе останалия боб, правим в него вдлъбнатинки, където слагаме чушките, поръсваме отгоре с още малко олио и печем в силна фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...