Кулинарни рецепти » Гювеч с тиквички и патладжани

 Гювеч с тиквички и патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• 3 патладжана
• 3 тиквички
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г кашкавал
• 2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните и тиквичките на кръгчета, осоляваме и оставяме да се отцедят. Съвсем леко ги изпържваме.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Когато омекне, прибавяме 4 домата, които сме обелили и нарязали на филийки.

На дъното на тавичка нареждаме патладжаните, отгоре разстиламе лука с доматите. Покриваме с тиквичките и поръсваме с настъргания кашкавал. Покриваме с останалите домати, които сме нарязали на тънки кръгчета и поръсваме с галетата. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало