Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 150 мл олио
• 3-4 глави лук
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.
В останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...