Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешко филе
• 60 г краве масло
• 300 г готово бутер тесто
• 1 жълтък
• сол, черен пипер
За плънката:
• 1 глава лук
• 150 г гъби
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 60 г краве масло
• подправки за месо
Начин на приготвяне:
Измитото филе подсушаваме и го натриваме със сол и пипер. Стопяваме маслото и пържим филето на умерен котлон около 30 мин, като внимаваме да остане сочно.
В разтопеното за плънката масло задушаваме 3-4 мин почистените и нарязани на ивички гъби, прибавяме нарязания на ситно лук, задушаваме още 2-3 мин и поръсваме с подправките. Разбъркваме плънката и я оставяме да изстине.
Оставяме тестото да се отпусне, разточваме го на кора и разстиламе равномерно плънката в средата на тестото. Върху плънката слагаме филето, похлупваме двата края и навиваме на руло. Прищипваме добре краищата, намазваме с разбития жълтък и отгоре правим плетеничка от тесто.
Загряваме фурната на 200°С и печем около 35 мин. Рулото може да се сервира топло или студено, нарязано на филийки.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...