Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г крехко месо /филе или плешка/
• 300 г спанак
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. галета
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. бяло вино
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, измиваме го и го нарязваме на ситно. Задушаваме гъбите, нарязани на парченца, и ситно нарязания лук в сгорещеното масло, докато се изпари водата. Прибавяме нарязания спанак, ситно нарязаните магданоз и копър, галетата, черен пипер и сол. Разбъркваме и задушаваме още 5 мин.
Разрязваме месото и го начукваме добре, така че да се получи по-голям лист. Върху месото разстиламе приготвената плънка и нареждаме яйцата едно до друго. Навиваме месото на руло, слагаме го върху алуминиево фолио, намазваме с мазнина, поливаме с виното и загъваме фолиото. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...