Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,250 кг филе от месо по избор
• 3 моркова
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 скилидка чесън
• нарязан на ситно магданоз
• 1 филийка шарена сланина (може и пушени гърди)
• мащерка, сол
За соса:
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол
• 100 мл бульон
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципите и сухожилията, измиваме го и леко го посоляваме. Смесваме нарязаните магданоз и чесън с олиото и с тази смес намазваме начуканото филе. Оставяме да престои около половин час.
Сваряваме яйцата до твърдо и ги нарязваме на четвъртинки по дължина, а остърганите и измити моркови - на дебели ивици. Бекона или сланината също нарязваме на ивици.
Нареждаме яйцата, морковите и сланината върху филето, завиваме на стегнато руло, завързваме с дебел конец и печем, докато от всички страни придобие златист цвят.
През това време задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, нарязаните скилидки чесън, обе-лените и нарязани на ситно домати, почистените, измити и нарязани на ситно чушки. Прибавяме магданоза, оцета, захарта и задушаваме всичко 10 мин. Накрая наливаме бульона и сгъстяваме на умерен котлон.
Изсипваме соса в тавичката, където е месото, и печем още половин час. Когато месото омекне добре, изключваме фурната и го оставяме в нея още 5 мин.
Режем рулото на кръгчета преди сервиране и го гарнираме с картофено пюре или картофени крокети.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...