Кулинарни рецепти » Тригуни

 Тригуни

Продукти:

• 400 г готови кори
• 80 г брашно
• 100 г захар
• 100 г смлени орехи
• 2 яйца
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 100 г краве масло

За сиропа:

• 400 мл вода
• 400 г захар
• 1 ванилия
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме на части пресятото с бакпулвера брашно и орехите, като раз-бъркваме добре. Нарязваме корите на ленти с широчина 5 см. В края на всяка лента слагаме от плънката и завиваме на триъгълник.

Нареждаме тригуните в намаслена тавичка, поливаме ги с разтопеното масло и ги печем в умерена фур-на, докато поруменеят.

Сваряваме сироп от посочените продукти. Заливаме изстиналите тригуни с горещия сироп и ги оставяме да се напоят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало