Кулинарни рецепти » Пастички Коледна нощ

 Пастички Коледна нощ

Продукти за кокосовия слой:

• 6 белтъка
• 6 с.л. захар
• 100 г кокосови стърготини
• 4-5 с.л. брашно

За шоколадовия слой:

• 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао
• 1/2 с.л. бакпулвер

За крема:

• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 5 с.л. прясно мляко
• 200 г краве масло
• 1 ванилия

За глазурата:

• 100 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Кокосов слой: Разбиваме белтъците, добавяме захарта, кокосовите стърготини и брашното, разбъркваме и изсипваме на равномерен слой в намазнена форма.

Шоколадов слой: Разбиваме белтъците със захарта, един по един дабовяме жълтъците, брашното, пресято с какаото и бакпулвера. Изливаме внимателно и равномерно тестото върху първия слой. Изпичаме за 25-30 мин при 180 градуса.

Крем: Смесваме жълтъците, захарта и млякото и сваряваме на водна баня до сгъстяване. Охлаждаме и добавяме лъжица по лъжица размекнатото масло. Изсипваме крема върху изстиналия блат и слагаме в хладилника за 1 час.

Глазура: Смесваме съставките и ги разтопяваме на водна баня, охлаждаме сместа и заливаме сладкиша. Оставяме го още 1 час в хладилника, след кожето го нарязваме на квадратчета – пастички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало