Кулинарни рецепти » Лешников пудинг

 Лешников пудинг

Продукти:

• 100 г ориз
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 100 г пудра захар
• 50 г краве масло
• 2 шепи стафиди
• 4 яйца
• 2 с.л. галета
• 50 г лешници
• 1 ванилия
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Заливаме ориза с вода, кипваме и варим 2-3 мин след кипването. Прецеждаме, заливаме с млякото, добавяме солта и варим още 30 минути на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. Преди да снемем от огъня, добавяме маслото и захарта.

Когато сместа поизстине, добавяме ванилията, стафидите, 1 разбито цяло яйце и три разбити жълтъка. Разбиваме двата белтъка на сняг, и добавяме към сместа, като разбъркваме внимателно. С другия белтък разтриваме предварително опечените и счукани лешници и изсипваме към останалите продукти.

Намазваме тавичката с масло и посипваме с галета. Изсипваме пудинга и печем на водна баня 35-40 минути. Сервираме с крем от лешници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало