Прoдукти:
• 500 мл прясно мляко
• 200 г ориз
• 150 г захар
• 100 г стафиди
• сол
• настъргана кора от 1 лимон
Зa крема:
• 1 л прясно мляко
• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Изсипваме ориза във врящото мляко подсладено с половината захар и 1 щипка сол. След като се свари, добавяме жълтъците, кората от лимона, стафидите и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме във форма и покриваме с останалата захар – карамелизирана. Печем 20 минути в гореща фурна.
След като изстине поставяме в тортена чиния и заливаме с крем приготвен по следния начин: Сваряваме млякото заедно със захарта и прибавяме един по един жълтъците. След като се сгъсти добавяме и ванилията.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...