Кулинарни рецепти » Зрял фасул с наденички

 Зрял фасул с наденички

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 400 г пушени наденички
• 2-3 глави лук
• 2-3 пиперки от туршия
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. мас
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• сминдух, кимион
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден изплакваме и го сваряваме в нова вода заедно с дафиновия лист.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, счукания чесън и 1 щипка червен пипер. Поръсваме с кимион и сминдух и разреждаме с малко вода от фасула.

Нарязваме наденичките на малки парченца, смесваме ги с отцедения фасул, наливаме запръжката и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на слаб огън до готовност.

Малко преди да свалим от огъня, прибавяме нарязаните чушки от туршия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало