Кулинарни рецепти » Ошав с карамел

 Ошав с карамел

Продукти:

• 3 ч.ч. сушени плодове (сини сливи, ябълки, кайсии, круши, смокини и др.)
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.л. канела
• 2-3 зърна карамфил
• кора от портокал и от лимон

Начин на приготвяне:

Измиваме добре сушените плодове с хладка вода. Изсипваме ги в съд със студена вода, като сините сливи слагаме след като останалите продукти малко поврат. Варим, докато плодовете напълно омекнат.

В отделен съд сипваме захарта да се стопи, докато стане кафеникава. Изсипваме карамелизираната захар във врящия компот и оставяме да поври още съвсем малко, докато каремелът се стопи.

Сваляме ошава от огъня и го оставяме да изстине.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало