Продукти:
• 500 г почистена тиква
• 500 г извара
• 100 г краве масло
• 4 яйца, настърганата кора на 1 лимон
• 1 щипка канела
• 1 пакетче ванилова захар
• 100 г захар
• 2 с.л. нишесте
• 3 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквата на парченца. Загряваме 1 с.л. масло и на порции изпържваме тиквените парчета от всички страни.
Разтопяваме останалото масло. Жълтъците отделяме от белтъците, разбиваме ги с маслото, захарта (оставяме 1 ч.л.) и подправките и съединяваме с изварата. Добавяме нишестето и половината от разбитите белтъци.
Загряваме фурната на 200 градуса. Намазваме форма за печене с масло, посипваме я с галета. На слоеве нареждаме тиквата и изварената маса, посипвайки с галета. Печем във фурната 20 мин.
Останалите белтъци разбиваме с останалата захар и ги сипваме върху запеканката. Слагаме отново във фурната, докато белтъците леко се зачервят.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...