Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 2 сухи червени чушки
• 2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 главичка чесън
• 1 парче целина
• 1 стрък целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. олио
• девесил, магданоз, джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 7-8 ч.ч. нова вода и го възваряваме на огъня заедно с олиото, ситно нарязания праз и нарязаните на малки кубчета целина и морков. Варим на тих огън 40-50 мин.
В сух тиган запичаме почистените от семената чушки и обеления чесън. Счукваме ги заедно в хаванче и ги изсипваме при боба. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязаните стръкове целина (без листата).
Готвим 10-15 мин и поръсваме със ситно нарязаните девисил, магданоз, джоджен и листа от целина. Посоляваме и варим още 5-6 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...