Продукти:
• 700 г домати
• 3 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 непълна ч.ч. натрошено сирене
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
• 4 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Изпържваме брашното в олиото и зачервяваме с червен пипер. Прибавяме обелените и настъргани домати и варим до омекване, след което разреждаме с водата. Посоляваме.
Варим още 15 минути и добавяме сиренето и кравето масло. Поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...