Кулинарни рецепти » Телешко стомна кебап

 Телешко стомна кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 600-700 г пресен лук (или 10-12 глави стар лук)
• 1-2 цели люти чушлета
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на малки късчета. Към него прибавяме нарязания на парченца по 1 см пресен лук (или ситно нарязания стар лук) и всички останали продукти.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в стомна или пръстено гърне. Доливаме малко вода, затваряме плътно с капака.

Слагаме гърнето в загрятата фурната или го зариваме в жар, за да се задушава.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало