Кулинарни рецепти » Телешко стомна кебап

 Телешко стомна кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 600-700 г пресен лук (или 10-12 глави стар лук)
• 1-2 цели люти чушлета
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на малки късчета. Към него прибавяме нарязания на парченца по 1 см пресен лук (или ситно нарязания стар лук) и всички останали продукти.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в стомна или пръстено гърне. Доливаме малко вода, затваряме плътно с капака.

Слагаме гърнето в загрятата фурната или го зариваме в жар, за да се задушава.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало