Кулинарни рецепти » Странджанска дроб-сарма

 Странджанска дроб-сарма

Продукти:

• 500 г агнешка кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза.

Слагаме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало