Продукти: (за 5 порции)
• 5 фини резени шунка
• 1 глава целина
• 1 ч.л. дребно нарязан магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме добре целината и я нарязваме на малки парченца. Подправяме я със зехтин, сол, черен пипер и магданоз.
Разделяме на 5 приготвената смес и разпределяме върху всяко парче шунка. Завиваме рула. Слагаме ги в микровълновата фурна за 1 минута.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...