Кулинарни рецепти » Баница с локум

 Баница с локум

Продукти:

• 500 г кори за баница
• 2 кутии локум
• 4 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 1/2 ч. ч. краве масло

За сиропа:

• 2 ч. ч. захар
• 3 ч. ч. вода
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, брашното и разтопеното масло, за да се получи кексово тесто.

Слагаме две кори една върху друга и върху горната разстиламе част от тестото. В единия край слагаме нарязан на ивици локум. Корите завиваме на руло и нареждаме в предварително намазнена тава. Печем в умерено загрята фурна.

Изчакваме готовата баница да изстине напълно и я заливаме с горещ захарен сироп, приготвен от 2 ч. ч. захар, 3 ч. ч. вода и ванилията. Сладкишът трябва да престои поне 2 часа, за да поеме сиропа.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало