Продукти:
• 300 г шунка
• 200 г кисело мляко
• 1 средно голям карфиол
• 3 яйца
• масло
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме карфиола, накъсваме го на розички и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме го и половината от него нареждаме в тавичка, а отгоре слагаме ситно накълцаната шунка, а над нея – останалия карфиол.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, посоляваме на вкус и заливаме мусаката. Отгоре поставяме парченца масло и запичаме в силна фурна, докато хване коричка.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...