Кулинарни рецепти » Зелен боб по бургундски

 Зелен боб по бургундски

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г зелен боб
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 ракиена чашка червено вино
• 125 г пушена сланина
• 2-3 ч.л. ситно нарязани зелени подправки
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистения пресен боб нарязваме и заливаме с малко вода. Задушаваме до омекване.

Добавяме виното и предварително сварените моркови, нарязани на кръгчета. Подправяме със сол и пипер и оставяме на огъня. Прибавяме зелените подправки.

Нарязаната на кубчета сланина леко запържваме в тигана, добавяме нарязания на кръгчета лук и пържим заедно със сланината. Сварения боб сипваме в чиния, отгоре заливаме с изпържения със сланина лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало