Продукти:
• 8 яйца
• 70 г смлени орехови ядки
• 2 с.л. брашно
• 100 г кристална захар
• 1 с.л. какао
• 1-2 пакетчета бишкоти
• 1 ч.л. ром
• 1 пакетче краве масло
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделяме 3 яйца за крема и разбиваме жълтъците на останалите с половината от кристалната захар, докато побелеят. Прибавяме какаото, смлените орехови ядки, брашното и белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тавичка, покрита с намаслена бяла хартия. Печем в умерена фурна.
Разбиваме отделените яйца за крема заедно с пудрата захар, докато побелеят. Отделно разбиваме маслото и постепенно го смесваме с разбитите яйца. Намазваме изстиналия блат с част от крема и отгоре нареждаме две по две напръсканите с ром бишкоти.
С помощта на кърпа внимателно навиваме блата на руло. Отгоре намазваме с останалия крем и поръсваме с настърган шоколад или с шоколадови пръчици.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...