Продукти: (за 4 порции)
• 1 кокошка (пиле) около 1,5 кг
• 300 г гъби
• 100 г орехови ядки
• 150 г краве масло
• 1 парче хрян
• 100 г зелен фасул
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Кокошката разрязваме от вътрешната страна и обезкостяваме, така че да не се разруши целостта й. Посоляваме и поставяме в подходящ за печене съд.
Запържваме в половината масло лука и гъбите. Щом поомекнат прибавяме орехите и половината яйца. Слагаме сместа към пилето, като поливаме пилето с виното. Задушаваме ястието в умерена фурна.
Сгъстяваме соса от печенето с брашното и прибавяме настъргания хрян.
В отделен съд в останалото масло задушаваме нарязаните зелен фасул и домати. Прибавяме останалите яйца и разбъркваме.
Пилето нарязваме на порции и гарнираме със сместа от зеления фасул, доматите и яйцата. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме със соса.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...