Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• половин кофичка сметана
• 2 жълтъка
• 2 с.л. препечено брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилешките бутчета, поръсваме с черен пипер и ги нареждаме в тавичка. Заливаме с виното и разтопеното масло и покриваме тавичката с фолио. Печем в умерена фурна.
След около 40 мин. изваждаме изпечените бутчетата, а в соса от печенето прибавяме брашното, настъргания кашкавал /от който оставяме 3-4 с.л./ и сметаната, в която сме разбили жълтъците. Разбъркваме добре сместа и с нея заливаме бутчетата. Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме още 10 мин.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...