Продукти:
• 500 г коприва (спанак, лапад)
• 1 връзка киселец
• 2 равни с.л. брашно
• 3 с.л. олио или краве масло
• 4 яйца (по 1 яйце на порция)
• 1 ч.ч. вода
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме копривата и киселеца. Пускаме ги да се варят 5-6 минути в подсолена вода. След това ги отцеждаме и нарязваме на ситно.
В отделен съд запържваме брашното в мазнината, наливаме водата, прибавяме копривата и киселеца и оставяме всичко да ври на слаб огън като бъркаме, докато се сгъсти.
Разпределяме кашата в чинии и върху нея слагаме по едно пържено яйце.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...