Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 стръка зелен лук
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Поръсваме брашното и също го позапържваме.
Прибавяме разбитите с млякото яйца и варим на тих огън, като постоянно бъркаме. Щом кашата добие необходимата гъстота, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...