Продукти: (за 4 порции)
• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. царевично брашно
• 60 г олио
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 моркова
• 1 скилидка чесън
• 2 с. л. червено вино
• няколко маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, овалваме го в царевичното брашно и леко го запържваме в мазнината. Изсипваме го в йенски съд за печене.
Нарязваме лука на ситно, а морковите на кубчета и ги запържваме в същата мазнина, докато леко се зачервят. Прибавяме виното, счукания чесън и 1/2 л топла вода.
С получения сос заливаме месото, похлупваме и печем 2 часа в умерена фурна. Преди да сервираме, аранжираме ястието с маслините.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...