Продукти:
• 4 патладжана
• 500 г крехко свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патлажаните на ивици по 2 см и посоляваме обеленната част. Оставяме ги да престоят 1 час в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. После ги разполовяваме надлъжно и издълбаваме вътрешността им.
Сипваме в тигана доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и пържим, докато стане сипкаво. Прибавяме месото, нарязно на малки хапки, счукания чесън, червения пипер и стритата чубрица. Сипваме виното и обелените и настъргани домати. Доливаме топла вода, която да покрие продуктите и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.
Пълним патлажаните с така приготвената смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка. Печем около 30 мин в обилно намаслена тавичка.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...