Продукти:
• 1 к. ч. сварена леща
• 1 к. ч. сварен боб
• 1 голям морков
• 1 зелена салата
• 30 г фиде
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. мед
• 2 с. л. ситно нарязани ядки (лешници или др.)
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Начупеното фиде запържваме до златисто. Сварените и отцедени леща и боб смесваме с накъсаната на едро зелена салата и нарязаните на кръгчета репички и нарязаните на ивички моркови.
Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме заливката, приготвена от олиото, оцета, ядките и меда. Поръсваме салатата с изпърженото фиде.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...