Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 4 зелени пиперки
• 1 връзка зелен лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. зехтин
• естрагон, мащерка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците и ги нарязваме. Прибавяме наситнените чесън и зелени подправки. Смесваме с ориза и посоляваме на вкус.
Отделно разбиваме зехтина с лимоновия сок. Заливаме салатата, разбъркваме и поднасяме веднага.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...