Кулинарни рецепти » Задушен зелен лук

 Задушен зелен лук
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен лук
• 2 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 резен целина
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка кориандър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на парченца по 1 см. Настъргваме целината на едро ренде. Смесваме я с лука и прибавяме зехтина, лимоновия сок и подправките. Наливаме малко вряла вода и задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало